Nieuw samenspel in derde industriële revolutie


Nieuw samenspel in derde industriële revolutie

Hella Hueck van RTL Nieuws interviewde Rifkin op een tentoonstelling in Rotterdam getiteld ‘De derde industriële revolutie’. Tijdens het interview maakt de topeconoom onder andere duidelijk wat die revolutie eigenlijk inhoudt.

Rifkin gelooft in een nieuwe economische transitie, duurzame energie en internettechnologie. Hueck praat met hem over zijn nieuwste boek ‘The Zero Marginal Cost Society’ en over wat de derde industriële revolutie eigenlijk inhoudt. “Alle grote economische revoluties in de geschiedenis hebben één ding gemeen”, vertelt Rifkin in het interview, “want op een bepaald moment verschenen er nieuwe communicatietechnologieën waarmee efficiënter gewerkt kon worden. Er kwamen nieuwe energiebronnen die de economie efficiënter aandreven”, aldus de topeconoom.

Nieuw samenspel

Hij stelt zich vervolgens de vraag waarom de economie stagneert en de werkloosheid zo hoog blijft. “Omdat we het maximale uit de tweede industriële revolutie hebben gehaald”, waarin hij refereert naar gecentraliseerde elektriciteit, televisie, goedkope olie en verbrandingsmotoren en meer. Er komt een nieuw samenspel tussen communicatie, energie en transport. “Het communicatie-internet komt samen met een nieuw gedigitaliseerd energie-internet en een geautomatiseerd, op gps werkend en al snel bestuurderloos transport-internet”, een ‘superinternet’ volgens Rifkin.

Bekijk het interview met Jeremy Rifkin over de nieuwe wereldeconomie op de officiële website van RTL Nieuws.

Visie op duurzame economie

Op 4 november vindt het TVVL-evenement 'Smart Cities Event' plaats, met de Amerikaanse econoom en adviseur Jeremy Rifkin. Zijn visie op een duurzame economie, die middels zijn bestseller ‘De derde industriële revolutie’ door talloze wereldleiders is omarmd en onderschreven, staat daar centraal. Hij vertelt over een duurzaam economisch model waarin internettechnologie en groene energie samen leiden tot ‘energie-internet’. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Leden van TVVL kunnen zich inschrijven met €100,- korting, leden van bevriende verenigingen en relaties kunnen zich met een kortingscode inschrijven met €50,- korting.

Ook nieuwsbrieflezers, magazinelezers, leden, partners en experts van Duurzaam Gebouwd kunnen tegen een gereduceerd tarief het evenement bezoeken, vraag uw kortingscode op via events@duurzaamgebouwd.nl.

  • E-mail

permalink

Logo Cofely
Logo Duurzaam Gebouwd
Logo Systemair
Terug naar boven