'Obstakels in duurzaamheidsstreven doorbreken'


'Obstakels in duurzaamheidsstreven doorbreken'

Gerenommeerd schrijver en spreker Jeremy Rifkin laat op woensdag 4 november aanstaande zien dat economie meer behelst dan korte termijn gewin van niet duurzame bedrijfsvoering.

Eerder publiceerden we een artikel waarin we de visie van Rifkin over de derde industriële revolutie uiteenzetten. Er komt volgens hem een nieuw samenspel tussen communicatie, energie en transport.“Het communicatie-internet komt samen met een nieuw gedigitaliseerd energie-internet en een geautomatiseerd, op gps werkend en al snel bestuurderloos transport-internet”, een ‘superinternet’ volgens Rifkin.

Andere waarden en hoop voor de toekomst

Hij staat op 4 november op het podium van de Mediaplaza. Duurzaam Gebouwd-expert Andy van den Dobbelsteen over Rifkin: “De grootste obstakels die we in ons duurzaamheidsstreven tegenkomen zijn doorgaans te wijten aan economische mechanismen; het huidige economische systeem zou duurzame ontwikkeling onmogelijk maken. Jeremy Rifkin laat zien dat economie meer zou moeten behelzen dan korte termijn gewin van onduurzame bedrijfsvoering, zijn visie legt de nadruk op andere waarden en biedt hoop voor de toekomst.

Visie op duurzame economie

Op 4 november vindt het TVVL-evenement 'Smart Cities Event' plaats, met de Amerikaanse econoom en adviseur Jeremy Rifkin. Zijn visie op een duurzame economie, die middels zijn bestseller ‘De derde industriële revolutie’ door talloze wereldleiders is omarmd en onderschreven, staat daar centraal. Hij vertelt over een duurzaam economisch model waarin internettechnologie en groene energie samen leiden tot ‘energie-internet’. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Leden van TVVL kunnen zich inschrijven met €100,- korting, leden van bevriende verenigingen en relaties kunnen zich met een kortingscode inschrijven met €50,- korting.

Ook nieuwsbrieflezers, magazinelezers, leden, partners en experts van Duurzaam Gebouwd kunnen tegen een gereduceerd tarief het evenement bezoeken, vraag uw kortingscode op via events@duurzaamgebouwd.nl.

  • E-mail

permalink

Logo Cofely
Logo Duurzaam Gebouwd
Logo Systemair
Terug naar boven