'Kijk verder dan vandaag'


'Kijk verder dan vandaag'

Pas wanneer je vanuit de toekomst naar het heden kijkt, krijg je de inzichten die je nodig hebt in de sterk veranderende bouw- en vastgoedsector. Innovatieversnellers Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen van Fountainheads presenteren op 4 november 2015 tijdens het Smart Cities Event van TVVL de noodzaak van deze alternatieve blik.

Foto: Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen

Toepasselijk genoeg heet de presentatie van het tweetal ‘Adapt or die’. Een aantal jaar geleden startten zij Fountainheads, toen ze merkten dat ondernemers te weinig aandacht hebben voor de exponentieel veranderde markt en wereld om hen heen. “Daarom organiseerden we inspiratiesessies voor CEO’s die wel vooruit willen kijken, maar wellicht nog niet bij grensoverschrijdende ideeën en principes stilstaan”, vertelt Bouman.

'Kijk verder dan vandaag'

Leren vanuit de toekomst

Nadenken over deze nieuwe initiatieven, producten en marktontwikkelingen wordt eenvoudiger wanneer je vanuit de toekomst terugkijkt naar het heden. “Soms zijn het juist onmogelijkheden waar je wat langer bij stil moet staan, waardoor je uiteindelijk tot de ontwikkeling van nieuwe concepten komt”, vindt Van Rooijen.

Kijk naar andere industrieën

Het ombuigen van mogelijkheden naar kansen wordt een belangrijk onderwerp tijdens de presentatie van het duo tijdens het Smart City Event. “We geloven erin dat het loont om professionals te laten kennismaken met andere industrieën en nieuwe zienswijzen. We nodigen iedereen dan ook uit om verder te kijken dan vandaag en tijdens onze sessie kennis te delen en elkaar te inspireren”, roept Van Rooijen op.

Protagonist

Naast Bouman en van Rooijen staat econoom Jeremy Rifkin op het podium van het event. “Hij is een protagonist, die mensen verbindt aan de nieuwe economie die moet ontstaan. Zijn belangrijkste boodschap is om de mensheid te redden. Hij doet alles om de energietransitie te versnellen”, prijst Bouman.

Benieuwd naar de CEO- of andere sessies die Fountainheads heeft verzorgd? Bekijk bovenstaande film om een impressie te krijgen.

  • E-mail

permalink

Logo Cofely
Logo Duurzaam Gebouwd
Logo Systemair
Terug naar boven