Topautoriteit Rifkin spreekt tijdens Smart Cities Event


Topautoriteit Rifkin spreekt tijdens Smart Cities Event

Jeremy Rifkin, dé Amerikaanse econoom, schrijver en adviseur van zeer vooraanstaande leiders en organisaties, spreekt op woensdag 4 november tijdens het Smart Cities evenement van TVVL in MediaPlaza, Jaarbeurs Utrecht. Rifkin spreekt daar over zijn visie van een duurzame economie, wat middels zijn bestseller ‘De derde industriële revolutie’ door talloze wereldleiders is omarmd en onderschreven.

Rifkin is een echte expert op het gebied van wetenschappelijke en technische veranderingen op onze economie, werkgelegenheid, maatschappij en milieu. Hij is schrijver van een groot aantal bestsellers over de impact van wetenschappelijke en technologische veranderingen op de economie, de arbeidsmarkt, de samenleving en het milieu waaronder ‘De derde Industriële Revolutie’. Tijdens het zeer exclusieve Smart Cities Event van TVVL staat Rifkins visie van een duurzame economie, zoals in dit boek beschreven, centraal.

De economie van de twintigste eeuw, mogelijk gemaakt door olie en andere fossiele brandstoffen, lijkt in een eindfase gekomen. Met wellicht een nieuwe wereldwijde crisis in het vooruitzicht zijn we wanhopig op zoek naar een duurzaam economisch model. Rifkin laat zien hoe internettechnologie en groene energie voor een derde industriële revolutie kunnen zorgen. Hij schetst het beeld van miljoenen mensen die in huizen, kantoren en fabrieken hun eigen zonne-, wind- en geothermische energie produceren en die energie met elkaar delen via een ‘energie-internet’ – zoals we nu via internet informatie creëren en met elkaar delen. 

Adviseur van wereldleiders
Naast econoom en schrijver is Rifkin ook voorzitter van de Foundation on Economic Trends en adviseur van de Europese Commissie, het Europees Parlement en verschillende staatshoofden uit Europa en Azië. Hij adviseerde o.a. de Franse president Sarkozy, de Duitse bondskanselier Merkel en de Spaanse minister-president Zapatero. 

Unieke gelegenheid
Dit exclusieve Smart Cities Event van TVVL is dé unieke gelegenheid om dé internationale topautoriteit Rifkin te zien spreken. Het event is bedoeld voor topmanagers en topengineers die affiniteit hebben met gebouwgebonden installaties en voorzieningen en geïnteresseerd zijn in duurzaamheid met betrekking tot de bouwwereld. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 4 november van 14:15 uur tot 18:15 uur in MediaPlaza, Jaarbeurs Utrecht. Er is plaats voor maximaal 650 deelnemers, verzeker uzelf daarom snel van een toegangskaart. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf €249,- (excl. BTW). Meld u direct aan via www.SmartCitiesEvent.nl en ontvang een vroegboekkorting ter waarde van €50,-.

TVVL, hét platform voor mens en techniek, is er trots op een topautoriteit als Rifkin naar Nederland te hebben gehaald voor dit bijzondere evenement. De visie van Rifkin sluit namelijk naadloos aan op het TVVL jaarthema van 2016: ‘Smart Cities – build by technology’. TVVL functioneert als platform voor kennisdeling, kennisontwikkeling en kennisoverdracht voor mensen die affiniteit hebben met gebouwgebonden installaties en voorzieningen. TVVL gelooft in de kracht van kennis als motor van technologische innovatie in de sector. Middels opleidingen, cursussen, handboeken, publicaties, lezingen en het TVVL Magazine is TVVL uitgegroeid tot een belangrijk en toonaangevend kennis- en opleidingsinstituut voor de installatiesector. 

Direct aanmelden

  • E-mail

permalink

Logo Cofely
Logo Duurzaam Gebouwd
Logo Systemair
Terug naar boven